ALEX LOPEZ – RISING UP

Artiest info
Website
facebook

Label: Maremil
Info: Blind Raccoon

video

 

Singer-songwriter Alex Lopez is geboren in het epicentrum van de R&R, Cleveland, Ohio. Als tiener, beïnvloed door Jimi Hendrix, Jimmy Page en Eric Clapton, speelde hij op keyboards in lokale bandjes als Midnight Voyager en Sahara. Na zijn verhuis naar Florida om te studeren, bleef hij optreden in lokale bands tot Sahara ook naar Florida verhuist. Met enkele eigen nummers was hun succes eerder bescheiden te noemen. Na enkele jaren zanger/ gitarist te zijn geweest in de populaire rockband Reminiscion ging hij solo verder.

Om zijn familie te helpen, stopte Alex met optreden. Tijdens deze periode was hij vooral bezig met bluesmuziek, bestudeerde hij de gitaarstijl van BB King, Albert Collins en Buddy Guy en schreef hij vele songs. 

In 2017 bracht Lopez zijn 3de album ‘Slowdown’ uit. Dit album was de opvolger van ‘Is It a Lie’ (2015) en ‘Back Bedroom Blues’ (2013). Op zijn 4de album ‘Yours Truly, Me…’ (2019) stonden 11 originele nummers en 1 ZZ Top nummer (“Tush” op de tracklist.

‘Rising Up’ is het 5e album van Alex en het werd een echte blues rocker. Het album combineert Britse bluesrock met klassieke blues. Met zijn band de Xpress (Kenny Hoye: keys, Steve Roberts: bas & Kana Leimbach: drums) weet Alex weer iedereen 45 minuten lang het vuur aan de schenen te leggen.

Lopez opent zijn album met klassieke rocker, een ode aan Led Zeppelin, “Light it Up”. “Paradise” is een van de favoriete nummers uit zijn live shows. Deze shuffle werkt heel aanstekelig. Met de titelsong daagt hij ons uit om op te staan en er iets beters van te maken. “Not this Time” is de slow blues die ook hier niet mag ontbreken en “I’m Always Wrong” de verrassing. Deze jazzy blues song is een ode aan een van de zoveel sterren die ons zijn voorgegaan. Daarna wordt het met “Even Up the Score” rocken à la Cream, “Anymore” is een love song en “Mountain Rain” de enige akoestische song op het album. Met “Blues in My Groove” volgt er daarna wat funky blues, “Falling” is een shuffle en “Smile” op papier zowat de ideale afsluiter. Lopez schreef het nummer op zijn 16de, het stond al op zijn 2de album én, dit is -aldus Lopez- na wat huiswerk, de betere opname van het nummer.

Ook nu weer levert Alex Lopez met ‘Rising Up’ een uitstekend en gevarieerd Blues Rock album af, dat zal helpen om de donkere dagen door te komen.

“With ‘Rising Up’, once again Alex Lopez delivers an excellent and varied Blues Rock album, which will help get through the dark days…“ (ESC – rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 01. Light it Up – 02. Paradise – 03. Rising Up – 04. Not this Time – 05. I’m Always Wrong – 06. Even Up the Score – 07. Anymore – 08. Mountain Rain – 09. Blues in My Groove – 10. Falling – 11. Smile / Music/Lyrics by: Alex Lopez, w/ or as [noted: 5,7] © 2021 - Produced by: Alex Lopez & George Harris | Album credits: Alex Lopez: vocs, guitar / Kenny Hoye: keys / Steve Roberts: bass / Kana Leimbach: drums & Guests: George Harris: guitar (7,9) / Latonya Oliver & Dana Merriweather: b-vocs (3)

 

Discography ALEX LOPEZ: Rising Up [2021] | Yours Truly, Me… [2019] | Slowdown [2017] | Is It A Lie [2015] | Back Bedroom Blues [2013] |